Du behöver:
500 g rödkå
l2 msk rapsolja
1 msk rödvinsvinäger
2 äpplen1,5 msk grenadine
2 rödlökar
2 msk 12% ättika
4 msk socker
6 msk vatten
Salt & svartpeppar
Gör så här:
- Koka upp 1-2-3-lagen (vatten, socker, ättika). Rör runt och dra kastrullen från värmen vid uppkok. Låt lagen svalna helt
- Skala och skiva rödlökarna tunt. Lägg in dem i den kalla lagen och låt dra i 60 minuter.
- Hyvla rödkålen med en osthyvel för att få fina, långa, ganska tunna strimlor. Blanda olja, vinäger, salt och peppar i en skål och vänd därefter ner den strimlade rödkålen. Låt dra i 30 minuter.
- Kärna ur äpplena och skär dem i små tärningar. Lägg dem i en separat bunke och häll på grenadine. Vänd runt och låt dra i några minuter.
- Häll bort lagen från lökarna och blanda ihop lök med rödkål och äpplen. Låt salladen vila i kylskåpen dag så har ni en av de godaste julsalladerna ni någonsin smakat!