Ingredienser (ca 4 portioner)
600 gram kycklinglårfilé
Smör eller olja att steka i
150 g soltorkade tomater
2 vitlöksklyftor
1 msk oregano
1 tsk chiliflakes (eller efter smak)
1 hönsbuljongtärning
1,5 dl vatten
3 dl grädde
70 gram riven parmesan
Färsk basilika
Salt & peppar
Det går utmärkt att byta till laktosfria mjölkprodukter.
Gör så här:
Salta och peppra kycklinglårfiléerna och bryn de i smör eller olja tills de får fin färg. Kycklingen behöver inte bli klar i detta skede eftersom den kommer koka klart i såsen i slutet. Lägg över den brynta kycklingen på ett fat tillfälligt.
Strimla de soltorkade tomaterna och hacka vitlöken. Fräs sedan detta lite i smör och krydda med oregano och chiliflakes.
Tillsätt vatten och buljongtärning och låt detta reduceras till ungefär hälften. Häll därefter i grädden och låt detta koka upp.
Lägg tillbaka kycklingen i såsen och låt puttra tills kycklingen är färdig.
Stäng av plattan och tillsätt den rivna osten och färsk basilika. När osten smält in i såsen, smaka av med salt och peppar.
Servera med valfri pasta!
