Önska logo

Frasig & Krämig Citronpaj

Ingredienser
125 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1/2 krm flingsalt (eller en nypa vanligt salt)

Fyllning
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vispgrädde
2 citroner, saft och rivet skal

Gör så här:

Pajskal:
Sätt ugnen på 200 grader. Nyp ihop smör, vetemjöl, strösocker och salt till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel.
Låt den stå i kylen i ca 10 min. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 15 min. Sänk sedan ugnsvärmen till 180 grader.

Fyllning:
Vispa ihop ägg och strösocker för hand i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna till fyllningen och rör om ordentligt. Häll smeten i det förgräddade pajskalet och grädda pajen mitt i ugnen i ytterligare ca 35 min. Låt pajen svalna och ställ sedan i kylen att svalna i minst en timme innan servering.

Servera pajen gärna med lättvispad grädde.