Önska logo

Önska Jönköping

Här kommer en hälsning från Eva, som äger Önskabutikerna i Huskvarna och Jönköping

Året var 1987 och pappa hittade en annons i tidningen som visade att en Bosättningsbutik i Skillingaryd var till salu. Vi slog till, så jag och min mamma började jobba tillsammans på Rolands Present som det hette då, hela vägen fram till millenniumskiftet.

1996 övertog jag det fina gamla huset som butiken fanns i och utökade lokalerna så att hela bottenvåningen blev butiksyta. Men butiken började snart kännas lite för liten och 2004 tipsade Leif Ekdahl mig om att köpa konsumbutiken i Skillingaryd som då var till salu. Så fick det bli, och jag flyttade butiken ett kvarter bort till Storgatan. De nya stora lokalerna blev en succé och på öppningsdagen hade vi 500 betalande kunder och bilarna trängdes utanför. Jag trivdes där och pendlade till Skillingaryd i nästan 29 år innan jag var tvungen att ta beslutet att stänga butiken 2016.

Men min Önskahistoria tar inte slut där. 2012 öppnade jag en butik på väster i Jönköping och samma år fick jag den första kvinnan att ta emot priset som Årets Företagare i Vaggeryds kommun. Det var en stor ära, fram för allt eftersom det var ovanligt att butiker kammade hem priset på den tiden, och det firades med middag på stadshuset i Stockholm.

2018 expanderade vi butiken som blev dubbelt så stor. Det blev ett lyft för butiken och det året blev jag Årets Önskabutik för bäst ökning mot föregående år. 2021 öppnade jag ytterligare en butik i Jönköping City som fortfarande finns kvar idag, medan jag valde att stänga Väster-butiken under 2023.

2024 ger vi i stället City-butiken en förvandling och flyttar runt produkter och inredning för att fortsätta inspirera er kunder. Flera av er har jag träffat sen jag började jobba i branschen, och jag är väldigt glad för de nya stammisar som jag fått.

Jag älskar verkligen mitt jobb och mina kunder. Jag är också väldigt glad och tacksam över att ha omtänksam och bra personal omkring mig som är väldigt kunniga och trevliga att jobba tillsammans med. De är viktiga för jag vill att ni ska kunna få den bästa hjälpen och goda råd när ni letar efter varor i hög kvalitet. Vi har ett brett sortiment av varor och vi har alltid varor som säljs till bra kampanjpris.

Jag har också en butik i Huskvarna, som ni kan läsa mer om här: onska.se/onska-huskvarna/!

Välkomna till oss!
EVA med personal

Öppettider

Måndag: 10:00 - 18:00
Tisdag: 10:00 - 18:00
Onsdag: 10:00 - 18:00
Torsdag: 10:00 - 18:00
Fredag: 10:00 - 18:00
Lördag: 10:00 - 15:00
Söndag: Stängt