Du behöver:
2 apelsiner
1 blodapelsin
1 fänkålshuvud
1 kruka färsk mynta
Lagrad cheddarost
Flytande honunh
Rapsolja
Helt bovete
Flingsalt & svartpeppar
Gör så här:
- Skölj bovete i kokande vatten och rosta sen i en torr stekpanna tills de börjar få färg och dofta lätt nötigt. Ringla då på rapsolja och flingsalt. Vänd runt med en stekspade och häll över på ett hushållspapper för att torka.
- Skala och filéa alla apelsinerna, det vill säga skär bort allt skal och alla vita hinnor så att endast fruktköttet finns kvar. Se till att inga kärnor lämnas kvar.
- Skiva fänkålshuvudet i lövtunna skivor med en mandolin. Spara fänkålsdillen till garnityr.
- Vänd varsamt ihop fänkål med apelsinfiléerena och toppa med grovt karvad cheddarost, rivna myntablad och rostat bovete. Ringla över lite rapsolja och honung. Krydda med flingsalt och svartpeppar.
Recept från Fredrik Zäll