Mumin 75-års Jubileumsmugg

År 2020 har det gått 75 år sedan Tove Jansson gav ut sitt första Muminverk år 1945. För att uppmärksamma jubileet förses Arabias klassiska Muminmuggar med en guldfärgad specialstämpel. Tove Janssons första Muminbok, Småtrollen och den stora översvämningen, gavs ut år 1945.

När Jansson skapade mumintrollen inspirerades hon av mångfald, den finländska naturen och Östersjön. Den första berättelsen handlar om Mumintrollet och hans mamma Muminmamman som letar efter Muminpappan som dragit ut på äventyr och tillslut hittar de världens vackraste dal, Mumindalen.

I dag är Mumindalen en tidlös scen, vars gestalter vi känner igen i oss själva och hos andra. Mumintrollen har också blivit en del av hemmen och vardagen över hela världen i form av Arabias älskade Muminporslin, i synnerhet muggarna. Muminmuggarna har blivit en välkänd del av den finländska formgivningen och samtidigt utgör de en av världens största keramiska muggsamlingar.

Se mer >>

POPULÄRA VARUMÄRKEN

SORTIMENT KAN SKILJA MELLAN BUTIK OCH WEBBSHOP

- NYHETER -

Köp ett presentkort till brudparet trots att du inte längre kan närvara!

Kan man nu inte närvara vid vigseln längre så kan man ändå ge en gåva till brudparet. Ett presentkort från Önska håller i 5 år och är en utmärkt gåva till kärleksparet. Vi kan leverera det direkt hem till brudparet om så önskas. Och självklart slår vi in det!

Kontakta oss via webshop@onska.se så berättar vi mer.

Köp presenkort här.