Önska - skötselråd för köksknivar

SKÖTSEL & FÖRVARING DISKA FÖR HAND. Alla knivar ska diskas med diskmedel i varmt vatten efter användning. Glöm inte att torka kniven noga. Diska inte knivarna i disk- maskinen, då disk- maskinsmedel oftast innehåller ämnen som i kombination med värme och fukt kan få kniven att börja rosta eller påverka härdning- en av bladet. Vassa knivar kan också skada diskmaskinen, och även den som tömmer maskinen. KNIVLÅDAN är tänkt att ligga i kökslådan för en säker förvaring av knivarna. MAGNETLISTEN sätter man upp på väggen. När man sätter dit kni- ven bör man tänka på att närma sig listen med knivryggen först. Detta för att inte skada eggen på kniven. Man bör även ta bort kni- ven på samma sätt, det vill säga att man tar tag i handtaget och vrider bort kniven från magnetlis- ten med eggen först, så att ryggen på kniven sitter fast på listen till sist innan kniven släpper magne- tismen. KNIVBLOCK kan vara av trä eller plast, med skåror eller borst. Tänk på att vara noggran så att kniven är ren och torr innan du sätter ner den i knivblocket. Detta för att undvika att kniven rostar eller att bakterier frodas i blocket. För, om möjligt, ner kniven med ryggen nedåt för att undvika att skära i blocket eller spröten. KNIVVÄSKOR finns i många utför- anden och storlekar. Dessa kan vara bra att använda om man skall till stugan eller vill ha knivarna med sig på semestern. - så håller knivarna längre Knivarna bör inte ligga löst i en köks- låda, det sliter på dem och gör dem slöa. Förvara dem på rätt sätt så håller de skärpan bättre. WWW. O N S K A . S E SID 6

RkJQdWJsaXNoZXIy NDA0MjQ=