Historien från början..

Efter att kommit hem från Amerika, med kunskaper om gjuteri, grundade Charles E. Andersson Skeppshults Gjuteri AB år 1906 vid sitt hem i samhället Skeppshult. Men först efter andra världskriget började företaget fokusera på stekpannor.

På 70-talet tog försäljningen ett rejäl kliv uppåt efter att ha synt i tv-rutan tillsammans med journalisten Ria Wägner som ledde programmet 'Hemma med Ria'. Där gav hon sig dessutom ut till Skeppshult för ett reportage om hantverket bakom. Detta blev en stor succé för Skeppshult och deras stekpannor blev ett populärt köksredskap i våra svenska hem.

På senare år har man även tagit fram ett bredare sortiment, så som grillpannor, fonduegrytor, wokpannor och kryddtillbehör. Dessa har exporterats till Asien och därför klarade Skeppshult sig bra under lågkonjunkturen i Sverige på 00-talet. Även intresset kring matlagning i hemmet ökade stort under 00-talet och har gjort företaget till vad det är idag.

Sedan 2011 ägs Skeppshults Gjuteri AB av familjen Bolmgren som med en ny vision och framtidsplan har mer än fördubblat omsättningen för företaget.