Cult Design firar 20 år!

2001 grundades Cult Design i Göteborg av bland annat formgivaren Marita Lord som än idag står för den kreativa processen i företaget. Idén var att man skulle kunna kombinera olika delar med varandra till en praktisk och personlig vardagslösning. Konceptet 'mix & match' var företagets signum och är grundtanken för mycket av sortimentet än idag.

Först ut i produktion var serierna Kub, med små fyrkantiga krukor som kunde kombineras som man ville, och Change Ljusstake, med utbytbara manschetter i olika färger och former. Kub är än idag en av Cult Designs bäst säljande serier med tillbehör till både kök och badrum.

Kub har idag utökats med olika färger och mönster. Passa på att komplettera, just nu får du 20% rabatt på hela serien fram till söndag. Shoppa nu >>

Orientservisen

Efter ett tag märkte man en efterfrågan på en mjukare design, mer orientaliska färger och mönster och serien Orient, tillverkad av slitstarkt stengods, plockades fram. Orientdekoren är en mix från världens alla hörn och tillverkad av slitstarkt material för att klara vardagen oavsett vad som avnjuts. Orient är vardagsservisen med en extra lyxig twist som klarar både diskmaskin och mikrovågsugn. Färgerna i serien går att kombinera med varandra för att skapa den perfekta balansen var den än hamnar i för hem. Orientservisen glaseras för hand och därmed blir varje del unik.

På senare år har lekfulla serier som Organiq och härligt somriga Fragaria tagit plats i sortimentet och kompletterat varumärket väl.

Vid högtiderna blir Cult Design extra nostalgiska och värnar om gamla traditioner. Keramik är ett fantastiskt material för att skapa figurer inför jul och påsk. Formgivningen har influenser från förr i tiden tillsammans med en modern tvist för att passa in i dagens heminredning.